top of page

UYGULAMA

Bitkilendirme

Bitkilendirme önemli toprak koruma yöntemlerinden biridir.

Bitkilendirme yapmak için öncelikle toprağın ve bölgenin özelliklerini iyi anlamak gerekir. Toprak çeşidi, verimi, reaksiyonu, ısısı ve nemliliği, eğimler, ekilecek bitkilerin seçiminde önemli kararverici etkenlerdendir.Tek bir bitki türünün, tüm alanın gereksinimlerini karşılaması beklenemez. Birbirini tamalayıcı özelliklerdeki farklı bitki türlerinin bir arada kullanılmasıyla yapılan bitkilendirme, çevre koşullarına uyumu kolaylaştırır. Bunun için, bitkilendirme yapılırken, kullanılacak bitki türlerinin özellikleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

 
Otomatik Sulama Sistemi

Konut bahçeleri, iş merkezleri ve toplu yaşam alanlarında otomatik sulama sistemi yaşamsal bir öneme sahiptir. Bunun birinci ve en önemli nedeni çok ciddi miktarda paralar vererek yaptırdığınız peyzaj düzenlemesinin devamlılığı ve sağlıklı bir şekilde korunmasıyla ilgilidir. Herhangi bir mekanda yapılan bir bahçe düzenlemesi demek o alanda yeni ve minyatür bir ekosistem oluşturmak demektir. Ve her ekosistem gibi bahçenizde suya ihtiyaç duyacaktır. Kullanılan bitkiler ve oluşturduğunuz çim alan düzenli olarak sulanmalıdır. Bununla beraber sulama doğru zamanda ve doğru şekilde yapılmalıdır.

Çim alanlar yağmurlama sulama ile sulanırken bitkiler damlama sulama ile ihtiyacı olan suyu en iyi şekilde alacaktır.

 
Drenaj Sistemi

Bitki ve çim için su eksikliği ne kadar tehlikeli ise, toprakta oluşan su fazlalığı da o kadar tehlikelidir. Hatta, hangi nedenle olursa olsun, toprak yüzeyindeki veya içindeki durgun su bitki köklerinin boğulmasına ve bu nedenle bitkilerin ölümüne neden olacağından belki de susuzluktan daha tehlikeli olduğu söylenebilir. Çünkü susuz kalan bir bitkiye veya çime (eğer çok geç kalınmamışsa) tekrar su verdiğinizde canlandırmanız kolaydır. Fakat kökleri su nedeniyle boğulmuş bir bitkiyi tekrar canlandıramazsınız.

Suyun toprak içinde yer çekimi nedeniyle her zaman aşağıya doğru bir hareketi söz konusudur. Ancak bazen bu hareket gerçekleşmez. Bu pek çok nedenden dolayı olabilir. Toprak türü, yapısı veya strüktürü, arazi eğimi,  bakı vb. gibi. İşte bu durumda drenaj problemi ortaya çıkar. Yüzeyde veya toprak içinde biriken su tahliye edilmeli (drene etmek)ve suyun akışı sağlanmalıdır.

 
Yapısal Peyzaj
Peyzaj alanı içerisinde mevcut tasarlanan tüm sert zemin ve sistemleri içermektedir. Gerek özel tasarımların hayata geçirilmesinde, gerekse de standart ürünlerin temini, imalatı, takibi ve montajlarını yapmaktayız.
Başlıca Yapısal Peyzaj elemanları ;
-Yürüme YollarıDöşeme ve Kaplama Malzemeleri
-Zemin ve Duvar Baskı Beton
-Kentsel Donatı Elemanları
-Ahşap Deck, Pergola ve Gazebolar
-Süs Havuzları ve Göletler
-Spor Sahaları
-Gergi Sistemler
-Saksı, Doğal Taşlar ve Bahçe Aksesuarları
-Çocuk Oyun Grupları
 
Peyzaj Aydınlatma

Gelişen mimari tasarımlarla birlikte ortaya çıkan projelerde dış mekan aydınlatma mekanın prestijini ve estetiğini tamamlayan bir faktör olarak öne çıkıyor. Bina cephelerinin ve bina dışı peyzaj alanlarının gün ışığındaki görünümü, tasarımı tamamlayıcı cephe aydınlatma sistemleri ile estetik ayrıntıların gece boyunca farklı bir atmosfer olarak ön plana çıkmasını sağlıyor.

 
Hydroseeding Uygulamaları, Rulo Çim ve Ekme Çim

Hydroseeding bir diğer adıyla püskürtme çim, spreyleme yöntemi ile çim ekme tekniğidir. Yapılan etütler sonucu, toprağın özelliklerine göre hazırlanan organik karışımı, toprağa püskürterek uygulanan Hydroseeding yöntemi, en kısa zamanda en iyi sonucu almanızı sağlar. Hydroseeding tekniğinin tercih edilmesindeki en büyük etken de normal yöntemlerle çim çıkması mümkün olmayan alanlarda rahatlıkla uygulanabilir olmasıdır. Gerek arazi koşulları, gerek kot farkı ya da eğimlerden kaynaklanan sorunları ortadan kaldıran bu yöntem, hem pratikliği hem de kısa zamanda sonuç vermesi ile dünyada yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir.

Tohumla çimlendirme işlemi  Şubat – Mayısın ilk yarısı / Eylül – Kasımın ilk yarısı yapılmaktadır. Rulo çim uygulaması istenilen zamanda yapılmaktadır.

 

 
Yeşil Duvar Sistemleri

-Dikey bahçeler özel tasarlanmış kafes sistemlerden oluşurlar.

Duvara direkt monte edildiği gibi bağımsız duvarlar halinde de uygulama yapılabilir.

Yeşil duvar (dikey bitkilendirme) sistemleri;

Topraklı ya da topraksız (Hidroponik) olarak uygulanabilir.

 

-Ayrıca su ihtiyacı olmayan  iç mekan canlı duvar bahçe hizmeti vermekteyiz;

 

  • Duvar bahçeler, Türkiye'de olmayan özel bir sistemle yetişen, %100 doğal ve gerçek bitkilerle yapılan tasarımlardır.

  • Toprakta belli bir olgunluğa erişen bu tropik bitkiler, özel bir işlemle mumyalanır ve 7 sene boyunca su, ısı veya ışık ihtiyacı olmadan aynı doğallığını ve tazeliğini korurlar.

  • Bitkilerimiz arasında sahte, plastik veya yapma çiçek bulunmaz.

  • Bitkiler anti alerjiktir ve böceklenmez.

  • Kullanılan malzemeler ekolojiktir ve doğada %100 geri dönüşümlüdür.

 

Özel sipariş ile temin edilen duvar bahçelerde uygulanacak bitki seçimi ve tasarıma müşterilerimizle birlikte karar verilir.

 

-Yapay bitkiler ile de yeşil duvar tasarımlarımız mevcuttur.

 
bottom of page