top of page

Peyzaj Aydınlatma


Özenle düzenlediğiniz, bitkilerden tutun oturma köşesine kadar her detayıyla ilgilendiğiniz bahçenizin ışıklandırılması da peyzaj tasarımının bir parçasıdır.

Bahçe için aydınlatma ürünlerini araştırdığınızda karşınıza çıkacak ürün grupları genel olarak şu şekilde olacaktır: aydınlatma direkleri, çim aydınlatma, aplikler, set üstü aydınlatma, armatürler, aydınlatma takımları, paslanmaz su altı spotlar, gömme spotlar, havuz spotları. Seçilen ürünlerin hava koşullarına dayanıklı, paslanmaz ve tasarruflu ürünler olmasına dikkat edebilirsiniz.

Peyzaj aydınlatması örneklerinde sık sık göreceğiniz gibi bahçede oturma grubu, havuz ya da şelale benzeri ana ögelere aydınlatmada ağırlık verilir. Bunun yanı sıra yürüme yolu ve duvar aydınlatmaları da bahçenin rahat kullanımı açısından önemlidir.

Güvenlik açısından düşünüldüğünde gece görüşü kısıtlı olduğundan yürürken zorlanılmayacak, çarpma, takılma, düşme benzeri kazaların önüne geçilecek biçimde bir aydınlatma yapılmalıdır. Basamak, havuz ve set aydınlatmaları bu açıdan da önemlidir.Peyzaj tasarımının önüne geçmeyecek ama onu tamamlayacak, bahçe düzenlemesine katkıda bulunacak bir ışıklandırma düşünülmelidir. Aydınlatma ürünleri yine sizin seçiminize bağlı olarak farklı renk ve şiddette ışık verecek şekilde seçilebilir. Her bahçe için o bahçenin özellikleri göz önüne alınarak ayrı bir uygulama düşünülebilir. Bu konudaprofesyonellerden yardım almanız işinizi epey kolaylaştıracaktır.

Bahçe aydınlatma ürünleri için kendi evinizin elektriğini kullanmak dışında, özel olarak dış mekanlar için tasarlanmış ve güneş enerjisi ile çalışan ürünleri de araştırabilirsiniz. Güneş enerjisinden faydalanmanız hem çevre korumasına bir katkıdır hem de elektrik faturasının daha düşük gelmesi demektir. Maliyeti düşüren diğer bir aydınlatma seçeneği de LEDaydınlatma ürünleridir. Dış mekanlar için özel olarak üretilen modeller hem hava koşullarına dayanıklıdır hem de çok daha az elektrik tüketir.

Etkili bir aydınlatma için eğer ağaç ve yüksek bitkileriniz varsa tepeden aydınlatmadan faydalanabilirsiniz. Kısa bitki ve çiçeklerin ekili olduğu alanlarda yerden aydınlatmanın etkisi daha çarpıcı olur. Spot aydınlatmaları ise özellikle vurgulamak istediğiniz bir heykel ya da çeşme için kullanabilirsiniz.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page